3 sierpnia 2015

Jogurtowa kasza jaglana z truskawkami

 
Szybkie danie gotowe w około 15 minut. Poza tym, że smaczne to jeszcze bardzo zdrowe. Kasza jaglana, truskawki, jogurt...pychota ;). Sprawdzi się doskonale na jutrzejsze śniadanie. Serdecznie polecam!

 
Składniki: (na 2 porcje)

100 g kaszy jaglanej
2 łyżki miodu
2 łyżki jogurtu naturalnego
150 g truskawek
1 łyżeczka miodu


Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotować w wodzie jak zaleca się na opakowaniu. Następnie odcedzić i wymieszać z jogurtem naturalnym oraz dwoma łyżkami miodu. Przełożyć do dwóch miseczek. Truskawki zmiksować blenderem z dodatkiem łyżeczki miodu. Truskawkowym musem polać kaszę jaglaną. Podawać od razu. Smacznego!
 

1 komentarz:

Printfriendly