20 sierpnia 2015

Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i malinami

 
Letnia, zdrowa propozycja deseru zapiekanego w kokilkach. Jeśli masz ochotę na coś w stylu FIT to serdecznie polecam! Deserek jest prosty w przygotowaniu, nie zajmuje więcej niż 30 minut. Zadowoli niejednego łasucha :D Ja zajadałam się nim na świeżym powietrzu (jak zresztą widać na zdjęciach) 


Składniki: (na 4 porcje)

 80 g kaszy jaglanej
100 g twarogu półtłustego, zmielonego
3 łyżki jogurtu naturalnego
1,5 łyżki płynnego miodu
1 małe jajko
około 100 g malin


Przygotowanie:
 
Kaszę jaglaną ugotować jak zaleca się na opakowaniu. Następnie odcedzić na sicie. Twaróg wymieszać za pomocą trzepaczki z jajkiem, jogurtem oraz miodem.
 
Do 4 kokilek nakładać po kolei: kaszę jaglaną, masę serową i maliny. W razie konieczności powtórzyć czynność, kończąc na malinach. Tak przygotowane deserki piec w 180 st.C przez około 15 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Podawać jeszcze ciepłe, np. polewając miodem. Smacznego!
 

3 komentarze:

  1. wygląda przepysznie! musimy wypróbować :) uwielbiam takie proste rozwiązania

    OdpowiedzUsuń
  2. dzięki za zgłoszenie! super przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smacznie :)
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly