12 października 2015

Twarogowe kuleczki z kaszą manną

 
Zrobiłam je na podwieczorek. Są przepyszne! Robi się je w mgnieniu oka, a z talerza znikają bardzo szybko :D Na pewno zasmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam podawać z miodem i owocami! W takim towarzystwie nikt się im nie oprze...
 
 
Składniki:

400 g twarogu, np. półtłustego (może być mielony, ja użyłam zwykłego)
1 łyżka masła
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
100 g kaszy manny
 
 
Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w misce i dobrze zmiksować za pomocą miksera lub wymieszać trzepaczką.
 
 
Z masy uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wodę zagotować w garnku. Gdy zacznie bulgotać, wrzucić kuleczki twarogowe. Gotować do wypłynięcia, odcedzić. Podawać np. z owocami, miodem lub jogurtem. Smacznego!
 
Inspiracja/ źródło: Baby w kuchni

5 komentarzy:

  1. Oj, zjadłabym teraz takie kuleczki <3 polałabym je właśnie miodem i posypała orzechami :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaka ilosc kluseczek wyjdzie?;)tak orientacyjnie...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zalezy od wielkosci. Okolo 30 sztuk :-) Pozdrawiam!

      Usuń

Printfriendly