6 stycznia 2016

Krem Kinder Chocolate

 
Pyszny krem z batoników Kinder Chocolate. Można go wykorzystać jako dodatek do ciast, deserów, lub podawać na kromce chleba. Ja wykorzystałam go do przygotowania, m.in. Ciasta Kinder Chocolate (klik) .Bardzo polecam!

 
Składniki:

150 g batoników Kinder Chocolate (12 sztuk)
30 g masła
30 g słodkiej śmietanki kremówki 30-36 %

 
Przygotowanie:
 
Batoniki Kinder Chocolate posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło i śmietankę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Podgrzewać do rozpuszczenia składników.
Gotowy krem przelać do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Podczas chłodzenia krem gęstnieje. Smacznego
!

4 komentarze:

  1. Mniam,mniam u mnie byłby chyba wyjadany łyżeczka 😋

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super pomysł :) na pewno skorzystam, gdy będę piekła bądź chciała zrobić wafle przekładane ;)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly