10 lutego 2016

Francuskie serduszka z malinami i białą czekoladą

 
 
Coś prostego specjalnie dla bliskiej osoby. Francuskie ciasteczka w kształcie serduszek z odrobiną białej czekolady i malinami. Sprawdzą się rewelacyjnie w Walentynki, szczególnie gdy nie dysponujemy dużą ilością czasu, a chcemy zrobić przyjemność ukochanej osobie. 

 
Składniki:
 
1 arkusz ciasta francuskiego (polecam domowej roboty)
100 g białej czekolady
4 łyżki mleka
garść malin

 
Przygotowanie:
 
Czekoladę drobno posiekać, rozpuścić w mleku w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, ostudzić. Za pomocą foremki w kształcie serca wykrawać z rozwałkowanego ciasta francuskiego ciasteczka. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każde serduszko  przy pomocy szprycy wycisnąć rozpuszczoną czekoladę. Na czekoladzie umieścić kilka malin. Piec w 190 st.C przez 10-15 minut do zezłocenia. Upieczone serduszka wyjąć i przestudzić. Można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!
 

1 komentarz:

  1. Zapraszamy do tworzenia nowej grupy: https://www.facebook.com/groups/1680183622220912/

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly