8 maja 2016

Komosa ryżowa na bogato

 
Śniadanko w stylu Nastoletnich Wypieków ;) Uwielbiam w ten sposób rozpoczynać dzień! Zdrowa komosa ryżowa z mnóstwem dodatków to smakowite śniadanie dla każdego. Poznajcie ją w mojej ulubionej odsłonie- na słodko! Gorąco polecam ;)
 
 
Składniki: (na 2 porcje)
 
300 g ugotowanej komosy ryżowej
2 łyżki miodu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 kiwi
garść malin
30 g wiórek kokosowych
1/2 łyżki masła
1 łyżka ksylitolu
4 ciasteczka owsiane, pokruszone
 
 
Przygotowanie:
 
Ugotowaną komosę ryżową wymieszać z miodem i jogurtem. 3/4 przełożyć do dwóch wysokich szklanek lub pucharków. Masło stopić w garnuszku, wsypać wiórki kokosowe oraz ksylitol. Smażyć, do zezłocenia kokosu, co jakiś czas mieszając. Ostudzić. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Maliny zmiksować blenderem, odstawić na bok. Na komosę w szklankach nałożyć pokrojone kiwi. Na kiwi wyłożyć zmiksowane maliny (odstawiając 1 łyżkę na bok) oraz podprażone wiórki kokosowe. Na to dać 1/2 pokruszonych ciasteczek owsianych. Przykryć resztą komosy ryżowej, malin i kiwi. Wierzch posypać pozostałymi ciasteczkami. Smacznego!
 

1 komentarz:

  1. noo taki deser to chce się jeść :D uwielbiam takie słoiki pełne pyszności - pięknie wyglądają, można dac ta WSZYSTKO i suuuper smakują. Z pewnością skorzystam z Twojego pomysłu ;)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly