10 września 2016

Koktajl arbuzowo-miętowy

 
 
Na sobotnie odpoczywanie po całym tygodniu ciężkiej pracy! Orzeźwiający koktajl arbuzowo-miętowy. Skusisz się? ;)
 
 
Składniki: (na ok. 4 porcje)
 
1,2 kg arbuza (ok. 800 g po obraniu)
1 nektarynka
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
mięta-ilość dowolna, jak kto lubi

 
 
Przygotowanie:
 
Arbuza i nektarynkę obrać, odpestkować. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować. Przelać do 4 szklanek. Podawać schłodzone. Smacznego! 
 

1 komentarz:

  1. Mniam, to muszą być pyszności :) Robiłam kiedyś arbuza z maliną i było pyszne. Koniecznie muszą spróbować Twojego pomysłu :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly