1 października 2016

Naleśniki budyniowe

 
Najzwyklejsze naleśniki z dodatkiem waniliowego proszku budyniowego. Polecam wypróbować taką wersję, naleśniki mają pyszny waniliowy posmak. A z czym zajadać?? Oczywiście jak kto lubi- dżem, miód, owoce... Udanego dnia!


Składniki: (na ok. 10-12 sztuk)

3 jajka
szczypta soli
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju rzepakowego
2 op. budyniu waniliowego (2x40 g)
80 g mąki pszennej
400 ml mleka


Przygotowanie:

Jajka z solą i cukrem zmiksować krótko mikserem. Wlać mleko, olej i wsypać przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Wszystko zmiksować do połączenia (ciasto będzie rzadkie).
Patelnię rozgrzać bez dodatku oleju (lub z niewielką ilością, choć nie jest to koniecznie, ponieważ był już dodany do ciasta).
Porcję ciasta wylewać na patelnie i rozprowadzić po całej powierzchni. Smażyć z obu do zarumienienia. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
 

8 komentarzy:

  1. Ciekawy pomysł! Chętnie wypróbuję. Zapraszam na nowy post!:) https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/01/makaron-orkiszowy/

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne naleśniki. Do tego domowy dżem i będzie idealnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszne! Stały "punkt programu" u mnie w domu. Dzisiaj dałam budyń biszkoptowy też super. JUSTYNKA MASZ TALENT. GRATULACJE.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że naleśniki smakują :) Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam!

      Usuń
  5. Są mega pyszne

    OdpowiedzUsuń

Drukuj