30 czerwca 2017

Krem Rafaello- do kanapek, ciast, deserów!


Przepyszny krem jak Rafaello! Tylko 3 składniki i dosłownie 5 minut roboty+ chłodzenie. Im dłużej krem jest w lodówce, tym robi się gęstszy. Do kanapek, ciast i deserów! Nie zaskoczę Was, jak napiszę, że jutrzejszy przepis oparty będzie właśnie na tym kremie... ;)


Składniki: (na 1 słoiczek)

180 g mleczka kokosowego z puszki
100 g białej czekolady
80 g wiórek kokosowych


Przygotowanie:

Kokosowe mleczko przelać do niewielkiego garnuszka. Podgrzać na małym ogniu (nie zagotowywać). Dodać posiekaną białą czekoladę i poczekać chwilkę, aż czekolada się stopi. Wtedy wymieszać całość łyżką. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i ponownie wymieszać. Kokosową mieszankę po wystudzeniu przelać do słoiczka, szczelnie zamknąć i schować do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie pyszny krem Rafaello ma odpowiednią gęstość, jest świetny do kanapek, ciast i deserów! Smacznego!

4 komentarze:

Printfriendly