22 lipca 2017

Koktajl z jarmużu i malin


Mocne kontrastowe barwy i smaki. Jarmuż i maliny- zielony i czerwono-różowy. Jeden słodszy, drugi kwaśniejszy. Dla oka sama przyjemność, dla żołądka samo zdrowie! Rewelacyjny koktajl (oczywiście FIT). Zapewne znajdą się zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy jarmużu. Wiadomo, nie każdemu wszystko smakuje, ale w takim wydaniu jest przesmaczny. Polecam!


Składniki: (na 2 porcje)

Warstwa zielona:
100 g jarmużu
150 ml mineralnej wody
1/2 jabłka
1 mały banan
1-2 łyżeczki miodu

Warstwa malinowa:
200 g malin
2-3 łyżeczki miodu
2 łyżki jogurtu naturalnego


Przygotowanie:


Warstwa zielona: Jabłko i banana obrać. Jarmuż zmiksować z wodą, jabłkiem, bananem i miodem do gładkości. W razie potrzeby dosłodzić.

Warstwa malinowa: Tak jak w przypadku warstwy zielonej, wszystkie składniki zmiksować.

Zielony koktajl przelać do dwóch szklanek. Na niego wyłożyć koktajl malinowy. Wierzch udekorować świeżymi malinami i jarmużem. Podawać od razu lub po schłodzeniu. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. piękne kolory. chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. trochę wstyd się przyznać,ale nigdy nie jadłam jarmużu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To koniecznie spróbuj 😙 W takim koktajlu jest pyszny!

      Usuń
  3. Zawsze chętnie robię takie koktajle Ale jakos mi nie smakują. Chyba muszę znaleźć mój smak :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly