17 kwietnia 2018

Lody czekoladowe na patyku (z dwóch składników)


Dwuskładnikowe lody, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. Potem zostaje już tylko porządne schłodzenie i można zajadać. Ja na potrzeby zdjęć posypałam swoje lody pokruszonymi fistaszkami. Upały w końcu do nas zawitały, kto wie, może to będą Wasze pierwsze lody w tym roku ;). Polecam!


Składniki: (na 6 sztuk)

200 g kremu czekoladowo-orzechowego typu Nutella (lub tańszego odpowiednika)
160 ml mleka


Przygotowanie:

Mleko wraz z czekoladowo-orzechowym kremem delikatnie podgrzać, aż składniki się połączą. Czekoladową mieszankę przelać do sześciu pojemników na lody każdy o pojemności ok. 60 ml. Zamknąć pokrywkami z patyczkami i schować do zamrażalnika na kilka godzin do całkowitego zamarznięcia (najlepiej na całą noc).

Przed podaniem, by ułatwić wyjmowanie lodów z foremek, można foremki na chwilkę zanurzyć w gorącej wodzie lub wyjąć odpowiednio wcześnie (10-15 minut powinno wystarczyć). Zajadać od razu. Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Nie na temat, ale zapytam :) gdzie kupujesz laski wanilii?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Różnie ;)
      Często są promocje, np. w Lidlu :)

      Usuń
  2. Takie lody to pychotka >33

    OdpowiedzUsuń
  3. wooo takie lody na urodziny dzieci to będzie hit

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności😜 z chęcią wypróbuje przepis.

    OdpowiedzUsuń